Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Konkurss “Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās”

Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā no 5. aprīļa līdz 26. aprīlim ir iespēja apskatīt Tukuma, Engures un Jaunpils novadu interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu mākslas darbu un vides objektu konkursa “Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās” 1. kārtas dalībnieku darbus.

Konkursa tēmas -  Latvijas augu un dzīvnieku valsts daudzveidība, Latvijas ūdeņi, Latvijas ģeoloģiskie objekti, nozīmīgi dabas objekti, to apzināšana

 

 

un aizsardzība, cilvēks un daba, klimata pārmaiņu ietekme uz Latvijas dabu - rosina konkursa dalībniekiem pētīt un izzināt Latvijas dabu.

 

Lai gan konkursa tēmas ir aizraujošas, tomēr konkursa nosacījumi sarežģītāki kā citos līdzīgos konkursos. Konkursa dalībniekiem bija jāveido mākslas darbi, vides objekti, kurus plānots eksponēt āra apstākļos Mazmežotnes pils parkā. Tas nozīmē, ka darbiem jābūt tik izturīgiem, ka laika apstākļi tos nevarētu ietekmēt, kā arī darba noformējums gana sarežģīts. Varbūt tāpēc pieteikto darbu nav tik daudz kā citos konkursos, un tomēr tie darbi, kuri ir apskatāmi, ir patiesas apbrīnas vērti! Darbi ir interesanti, oriģināli un  liela izmēra. Dalībnieki izstādē eksponētajos darbos demonstrē apgūtās zināšanas dažādu mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu lietošanā un radoši atklāj savu izpratni par konkursa tēmu.

 

Konkursa 1. kārtā piedalās Tukuma un Engures novadu izglītības iestāžu skolēni, kopumā 85 dalībnieki, kuru radītos mākslas darbus vērtēja žūrija - brīvmāksliniece Iveta Liepiņa, Tukuma Tēlotājasmākslas studijas dalībniece Ilva Bārene un Tukuma novada Izglītības pārvaldes Izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska. Žūrijas kopvērtējuma protokols.

 

 

Konkursa 1.kārtas “Atzinības” ieguvušie autoru darbi izvirzīti konkursa 2.kārtai. Valsts izglītības satura centra izveidotā žūrijas komisija konkursa 2.kārtai izvirzītos darbus paziņos līdz 2018.gada 24.aprīlim VISC mājas lapā: www.visc.go.lv

Konkursa 3.kārtas norises laiks no 2018.gada 17.maija līdz 13.septembrim Mazmežotnes muižas atpūtas kompleksa teritorijā, Rundāles pagastā, Rundāles novadā.

17.maijā notiks konkursa 3.kārtai izvirzīto darbu ievešana, uzstādīšana, izstādes “Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās” iekārtošana, atklāšana un konkursa laureātu apbalvošana.

Konkursa 3.kārtas noslēguma pasākums 2018.gada 13.septembrī noslēguma seminārs pedagogiem (uz semināru tiks aicināti pedagogi, kuru audzēkņu darbi piedalīsies izstādē) un izstādes demontāža.

 

 

Apskati izstādes galeriju šeit!

 

 

 

Paldies skolotājiem, kuri atbalsta savus skolēnus un sniedz iespēju radoši izpausties, jo tā mūsdienās ir liela vērtība.

Paldies darbu autoriem par skaistu un oriģinālu izpildījumu!

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

            Izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

Tālrunis 25433432

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!