Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Strādājam Latvijai!

2018. gada 2 .maijā, plkst.14.00 Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu darbu izstādes – konkursa “Strādājam Latvijai” atklāšana un dalībnieku apbalvošana.

Atklājot izstādi, atzinīgus vārdus izstādes dalībnieku paveiktajam veltīja Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un Tukuma novada Domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Dace Liepiņa – Zusāne.

 

Organizētāji izstādes atklāšanā visiem klātesošajiem bija sarūpējuši dzejiski muzikālu priekšnesumu, kurā, demonstrējot lielisku ģitārspēli un dziedātprasmi, uzstājās Tukuma 2.pamatskolas skolēni Denijs Jorens Grieze un Rūdolfs Rācenājs (skolotāja Irina Soiko). Ar Imanta Ziedoņa epifānijas lasījumu uztājās Tukuma 2. pamatskolas 8.a klases skolniece Paula Patrīcija Dembovska (skolotāja Vineta Rozenberga) un fragmentu no Imanta Ziedoņa "Dzintarainās pasakas" stāstīja Engures vidusskolas  4. klases skolēns Roberts Šivars (skolotāja Vija Veita). Atklāšanas pasākuma nobeigumā ar divām dziesmām uzstājās Tukuma 2.pamatskolas vokālais ansamblis “Bimini” (skolotāja Dace Perševica), izpildot grupas Prāta vētra kompozīciju ar Imanta Ziedoņa vārdiem "Mazā bilžu rāmītī" un Raimonda Paula komponēto dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem "Tā es Tevi mīlēšu" .

 

Konkursa - izstādes atklāšanas pasākumu un darbu galeriju apskati šeit!

 

Jau 2017. gadā Tukuma novada Domes kultūras nodaļa,  plānojot un veidojot dažādas aktivitātes saistībā ar dzejnieka Imanta Ziedoņa 85. atceres gadadienu, rosināja pasākumu ciklā "Tukuma Imanta dienas" iesaistīties arī  Tukuma novada Izglītības pārvaldi un mūsu novadu izglītības iestādes. Viens no "Tukuma Imanta dienas" pasākumiem ir izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu konkurss “Strādājam Latvijai”, kura  mērķis bija veicināt skolēnu interesi par Imanta Ziedoņa daiļradi.

 

Konkursā piedalījās 137 Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolēni un 25 skolotāji.

Konkursa darbu tapšanā dalībnieki iedvesmojās, lasot mākslinieka radītās pasakas, dzeju, klausoties dziesmas ar dzejnieka vārdiem. Skolēnu jaunradi veicināja paša mākslinieka rokraksta līnijas un vizuālais tēls.

Ekspozīcijā redzamie darbi radīti dažādās tehnikās, izmantojot dažādus materiālus - krāsas, papīrs, audums, dzijas pavedieni, politelēns, koks, akmens, kaltēti ziedi, māls. Konkursa darbi pārsteidz ar oriģinalitāti un māksliniecisko izpausmes veidu.

 

 

Visus konkursam iesniegtos darbus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija M. Muižnieces Rīgas Mākslas skolas skolotāja Ingemāra Treija, brīvmāksliniece un skolotāja Iveta Liepiņa, kā arī Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska.

 

Žūrijas kopvērtējums

 

Pasākums turpinājās ar konkursa dalībnieku un laureātu sveikšanu. Katrs konkursa dalībnieks saņēma Izglītības pārvaldes godarakstus un I. Ziedoņa jubilejai veltītā konkursa īpaša dizaina piemiņas magnētiņu. Konkursā Atzinību ieguvušie darbu autori saņēma Tukuma novada Domes sarūpētās dāvanas - krāsainu termo mugursomu ar Tukuma pilsētas logotipu un saldumus.

 

 

Paldies par sadarbību un atbalstu Tukuma novada Domes kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Dacei Liepiņai – Zusānei un kultūras metodiķei Dacei Ernšteinei

 

Paldies konkursa dalībniekiem un skolotājiem par ieguldīto darbu!

Paldies mūsu jaunajiem talantiem un skolotājiem par sniegtajiem priekšnesumiem izstādes atklāšanas pasākumā!

 

 

 

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu konkursa “Strādājam Latvijai” dalībnieku darbu  Izstāde apskatāma līdz 5.jūnijam Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā.

 

 

 

Lai Imanta Ziedoņa daiļrade iedvesmo mūs ik dienu!

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

Our website is protected by DMC Firewall!