Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Jauniešu iniciatīvu projektu īstenotāju tikšanās

22.novembrī Tukuma bibliotēkas semināru zālē pulcējās “Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursa 2018” projektu īstenotāji, lai dalītos savā pieredzē un izvērtētu paveikto.

 

 

 

Konkursā tika apstiprināti 10 dažādi jauniešu iniciatīvu projekti, kur katra projekta īstenošanai tika piešķirts finansējums 300 eiro apmērā. Projektu tēmas bija visdažādākās – ielu vingrotāju čempionāts, sporta un āra aktivitāšu laukuma iekārtošana un aprīkošana, sporta aktivitāšu rīkošana, jauniešu pārgājiens gar jūras krastu, dabas takas ierīkošana Sēmē, atpūtas un spēļu zonu ierīkošana Irlavas pamatskolā un Tukuma 2. vidusskolā, pašu jauniešu vadītas nodarbības pērļošanā, fotografēšanā, zīmēšanā, kokapstrādē, kā arī projektos radīto darbu izstādes.

 

    

 

Galvenokārt, projektu idejas un iniciatīvas balstījās uz pašu jauniešu hobijiem un interesēm, kuras jaunieši attīstīja un īstenoja  kā dažādas projektu aktivitātes un kurās iesaistījās plašāks interesentu loks. Jaunieši atzina, ka ieguvuši noderīgu pieredzi un daudz ko mācījušies, gan savu ideju rakstot projekta pieteikuma anketā, gan pēc tam šo ideju prezentējot žūrijai, gan projektu īstenojot reāljā dzīvē .

 

    

 

 

Arī  2019. gadā ir paredzēts jauniešu inciatīvu projektu konkurss Tukuma novada jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Pieteikšanās konkuram tiks izsludināta 2019. gada februārī. Plašāka nformācija par "Tukuma novada jauniešu iniciatīvu konkursu 2019" būs pieejama Tukuma novada Izglītības pārvaldes un Tukuma novada Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra interneta vietnēs www.tip.edu.lv un www.tukumajauniesucentrs.lv  un sociālo tīklu "facebook", "instagram" un "twitter" kontos, kā arī Tukuma novada Domes interneta vietnē www.tukums.lv .

 

 

“Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursa 2018” kopējais budžets bija 3000,00 euro. Konkursā varēja piedalīties Tukuma novada jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem, līdz 23.martam iesniedzot jauniešu iniciatīvu projektu.  Iesniegtos projektus vērteja žūrija. Apstiprinātajiem projektiem katram tika piešķirts finansējums 300,00 euro apmērā. Šo projektu īstenošanas periods bija no 26. aprīļa līdz 31.oktobrim. Konkursu finansēja Tukuma novada Dome un organizēja Tukuma novada Izglītības pārvaldes Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs.

 

 

Ieva Upesleja
Tukuma novada Izglītības pārvalde

Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs
jaunatnes lietu speciāliste
Tālr: 29255774; 29191694

 

Our website is protected by DMC Firewall!