Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Karjeras diena “Atnāc un uzzini!” 2019

 

Šī gada 24. janvārī Tukuma 2. vidusskolā notika Karjeras diena “Atnāc un uzzini!” Tukuma, Engures, Jaunpils novadu skolu 8. - 12. klašu skolēniem. Pasākumu apmeklēja aptuveni 700 skolēni no 15 novada skolām. Šādu pasākumu Tukuma 2. vidusskola sadarbībā ar Tukuma novada Izglītības pārvaldi organizē jau ceturto reizi.

 

 

Karjeras dienā skolēniem tika piedāvātas iespējas gan nodarbībās klausīties dažādu izglītības iestāžu prezentācijas, gan apmeklēt izstādi, kurā skolu pārstāvji indivuāli katram interesentam atbildēja uz dažādiem jautājumiem, gan piedalīties meistarklasēs, pašiem izmēģinot dažādus praktiskus darbus un vērojot atbraukušo skolu pārstāvju paraugdemonstrējumus, gan arī skatīties videofilmas par izglītības un profesiju ieguvi dažādās izglītības iestādēs un citur.

 

Kā jauninājums šogad bija iespēja pieteikties uz dažādu augstskolu un koledžu piedāvātajām tematiskajām nodarbībām: par videospēļu izstrādi un karjeras iespējām nozarē (Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA"), par programmēšanu un robotiku (Liepājas Universitāte), par radiologa asistenta un biomediciīnas laboranta profesijām (Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledža). Pirmo reizi piedalījās “Selonia Migration and Education Services” pārstāvji, lai iepazīstinātu ar izglītības iespējām Austrālijā. Tā pat pirmo reizi karjeras dienas pasākumā bija ieradušies Bulduru Dārzkopības vidusskolas, Restorānu Servisa skolas un Valsts Robežsardzes Rīgas pārvaldes pārstāvji.

 

Šajā dienā uz Tukumu bija atbraukuši 165 pārstāvji no  35 profesionālajām vidusskolām, koledžām, tehnikumiem, augstskolām un no citām ar izglītības ieguvi saistītām institūcijām, kuras piedāvā jauniešiem karjeras iespējas pēc pamatskolas vai vidusskolas beigšanas.

Visu rakstu par Karjeras diena "Atnāc un uzzini!" 2019 lasi www.t2v.lv !

 

 

Apskati Karjeras diena "Atnāc un uzzini!" 2019 galeriju!

 

 

 

Skolēnu, dažādu skolu pārstāvju iedvesmojošās atsauksmes, ieteikumi un pārdomas par šīs dienas norisi dod ierosmi domāt par nākamās Karjeras dienas organizēšanu.  Katru gadu pēc pasākuma organizatoriem paliek apziņa, ka tā ir vajadzīga daudziem jauniešiem, lai pieņemtu pārdomātu lēmumu par savas karjeras izvēli.

 

 

Paldies visiem, kuri iesaistījās šī gada Karjeras dienas organizēšanā un norises nodrošināšanā!

Uz tikšanos Karjeras dienā – 2020. – jaunā izpildījumā!

 

 

Evita Korna - Opincāne

Tukuma 2. vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā 5. - 12. klasēm

DMC Firewall is a Joomla Security extension!