Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma novada izglītības iestāžu interešu izglītības pulciņu dalībnieku radošo darbu konkursa “Saules ritmi” rezultāti

Tukuma novada kārtas konkursā piedalās kopā 160 mākslas darbi, kurus veidojuši 192 dalībnieki.

 

Tukuma novada izglītības iestāžu skolēni  konkursam iesniedza vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas un radošās industrijas jomā veidotus darbus.

Konkurss pārsteidz ar milzīgo dalībnieku skaitu un izdomu, talantu un ļoti augstu darba kvalitāti pielietotiem mākslinieciskajiem izteiksmes līdzekļiem. Dalībnieki, risinot konkursa tēmu, saulīti atveidojuši krāsainu un melnbaltu, ar guašas, zīmuļu krāsām, izmantojot dzijas, audumu,  dabas un dekoratīvos materiālus.  Nebeidz pārsteigt ar izdomu arī radošo industriju darbi, skaistie foto, animācija, datorgrafikas darbi un pat interaktīvas un izzinošas spēles.

    Ņemot vērā konkursa 2. kārtas nolikuma organizatoru izvirzītos nosacījumus, žūrijas komisija drīkstēja izvirzīt konkursa 2.kārtai 12 vizuālās un 12 vizuāli plastiskās mākslas darbus un 12 radošās industrijas darbus.

Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija:

•   M.Muižnieces Rīgas Mākslas skolas skolotāja Ingemāra Treija,

•   māksliniece, skolotāja Iveta Liepiņa,

•   izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska,

Pirmo pakāpi ieguvušie autoru darbi izvirzīti konkursa 2.kārtai.

 

Informācija par konkursa rezultātiem

 

Konkursa 2.kārta “Saules ritmi” notiks Jelgavas valstspilsētas Jaunrades namā “Junda”, Zemgales prospektā 7 2024. gada 17. aprīlī. Mākslas darbu izstāde būs apskatāma no 2024. gada 8. aprīļa līdz 19. aprīlim organizatoru telpās.

Konkursa 2.kārtu vērtēs VISC izveidota vērtēšanas komisija.

2.kārtā darbi, kas novērtēti ar pirmo pakāpi, var tikt izvirzīti dalībai XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izstādē 2025.gadā.

 

Paldies pedagogiem, dalībniekiem par ieguldīto darbu par gaišumu un siltumu, kas izstaroja no jūsu mākslas darbiem!

Konkursa 1. kārtas izstāde apskatāma līdz 5.aprīlim Tumes Kultūras namā.

 

Katrs konkursa dalībnieks saņems vienu magnētiņu, kura dizainā izmantots autores Emīlijas Terēzes Rudzītes darbs “Dižošanās”.

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

Our website is protected by DMC Firewall!