Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Bronzas medaļa Tukuma Raiņa ģimnāzijas hokejistiem

3. un 4. februārī  Ērgļos un Viešūra kalnā norisinājās 21. Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls.  Šogad festivālā startēja 1100 skolēnu, kuri pārstāvēja  130 skolas no visas Latvijas. Tukuma novadu  šajā festivālā pārstāvēja Tukuma Raiņa ģimnāzijas komanda – biatlonists Kārlis Fogelis un hokejisti – Ričards Kondrovs, Kristens Dārziņš, Dans Sedlers, Ernests Ošenieks, Mārtiņš Juris Bisnieks, Raivis Bērziņš un  Emīls Gūtmanis.

Festivāla pirmajā dienā kā pirmais no komandas uz starta līnijas stājās Kārlis, kurš biatlona disciplīnā izcīnija augsto 7. vietu. Šajā dienā sacensības grupu turnīrā uzsāka arī hokejisti. Aizvadot veiksmīgas apakšgrupas spēles un spēlējot ar Ventspils, Babītes un Rīgas Āgenskalna ģimnāzijas komandām, mūsu hokejisti tika nākamajā kārtā.

Otrā festivāla diena  ģimnāzijas hokejistiem iesākās ar izslēgšanas spēlēm, kurās, pēcspēles metienos piekāpjoties Rīgas 3. ģimnāzijas hokeja komandai, bet uzvarot spēcīgo Rīgas Teikas vidusskolas hokeja komandu, tika izcīnīta iespēja spēlēt turnīra finālā par 3./4. vietu.  Šajā spēlē Tukuma Raiņa ģimnāzijas hokeja komanda pārspēja Rīgas Vācu ģimnāzijas  hokejistus un izcīnija godalgoto 3. vietu, mājās atvedot 21. Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla hokeja turnīra bronzas medaļas.  Jāpiebilst vēl tas, ka Mārtiņš Juris Bisnieks bija labākais vārtsargs visā turnīrā ielaižot tikai 3 ripas savos vārtos.

Paldies mūsu sportistiem par cīņas sparu! Paldies arī vecākiem, kuri atbalsta jaunos sportistus grūtajos ikdienas treniņos! Un, protams, paldies  Tukuma hokeja klubam un trenerim Jānim Svitiņam par tik labu sportistu sagatavošanu!

 

Informāciju sagatavoja

 Edijs Pāvilsons

Tukuma Raiņa ģimnāzijas sporta skolotājs

 

hokeja bronzas spēle

DMC Firewall is a Joomla Security extension!