Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums 2. - 4. klašu skolēnu radošā darbošanās konkursā "Dari - radi!"

23.janvārī Tukuma Mākslas muzejā, Harmonijas ielā 7, Tukumā pulcējās Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu 2. - 4.klašu skolēni, lai piedalītos un radoši darbotos atklātajā vizuālās mākslas un kultūrvēstures konkursā “Dari – radi!”.  Šogad konkursa dalībnieku pulks bija īpaši liels, jo vienkopus bija sabraukušas 14 visu trīs novadu skolu komandas

 

 

no Džūkstes pamatskolas, Irlavas pamatskolas, Pūres pamatskolas un Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles, Sēmes sākumskolas, Tukuma E.Birznieka - Upīša 1.pamatskolas, Tukuma 2. pamatskolas, Tumes vidusskolas, Zemgales vidusskolas, Engures vidusskolas, Milzkalnes sākumskolas, Smārdes pamatskolas un Jaunpils vidusskolas.

 

Konkursā komandām bija sarūpēti deviņi dažādi uzdevumi, kas bija saistīti ar mākslinieku Ilzes Pauliņas un Alberta Pauliņa dubultizstādi Tukuma Mākslas muzejā "Mēs abi". Muzeja telpas piepildīja radoša atmosfēra, it visur bija dzirdama klusa kņada un vērojama aktīva darbošanās.

 

Pildot konkursa uzdevumus, sākumskolas skolēni apliecināja savas zināšanas un prasmes lasīšanā, rakstīšanā, stāstīšanā, rēķināšanā un mērīšanā. Viņiem bija jāprot orientēties vidē, analizēt mākslas darbus, pārspriežot redzēto, un jāmāk izdarīt secinājumus. Un pats galvenais komandā - precīza un ātra sadarbība vienam ar otru. 

 

 

Apskati konkursa "Dari - radi!" galeriju

 

 

Kā jau konkursā, komandu veikumu vērtēja konkursa žūrija, kuras sastāvā bija Tukuma Muzeja direktores vietniece zinātniskajā darbā Santa Silava, Tukuma Mākslas muzeja vadītāja Inese Klestrova, Tukuma novada Izglītības pārvaldes vizuālās mākslas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Sņežana Tišlere, Tukuma 2. vidusskolas vēstures, filozofijas un ētikas skolotāja Skaidrīte Prancāne un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Laila Ingevica. 

 

 

Kamēr žūrijas komisija apspriedās un skaitīja komandu iegūtos punktus, skolēniem un skolotājiem bija iespēja noskatīties režisora Valdemāra Helmaņa dokumentālās filmas “Tukuma Van Gogs” fragmentus par Albertu Pauliņu.

 

Saskaņā ar žūrijas vērtējumu konkursā 1. vietu ieguva Tukuma 2. pamatskolas komanda, 2. vietu ieguva Engures vidusskolas komanda un 3. vietu ieguva Jaunpils vidusskolas komanda. Visas dalībnieku komandas gan par iegūtajām godalgotajām vietām, gan par dalību konkursā saņēma Tukuma Muzeja un Tukuma novada Izglītības pārvaldes sarūpētās vērtīgās balvas.

 

 

 

Paldies konkursa rīkotājiem!

Paldies Tukuma Mākslas muzejam par sadarbību, konkursa rīkošanā, kā arī par bildēm, kas atspoguļo konkursa norisi! Paldies skolēniem un skolotājiem par zināšanām un aktīvu darbošanos!

Lai radoši arī turpmāk!

 

 

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Our website is protected by DMC Firewall!