Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Konferencē “Uzdrīksties Uzvarēt” pulcēsies vairāki tūkstoši skolēnu un studentu no visas Latvijas

https://jalatvia.lv/bnews/global/992

 

Vairāki tūkstoši skolēnu, studentu un viņu pedagogu reģistrējušies dalībai klātienē šonedēļ notiekošajā lielākajā uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties Uzvarēt”, kuru organizē izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia” kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Konference norisināsies jau rīt, 16. novembrī un tajā jauniešus sava uzņēmuma izveidei iedvesmos spilgti Latvijas un ārvalstu uzņēmēji un mākslinieki.

 

Konferences "Uzdrīksties Uzvarēt" šī gada tēma ir "Atklāj jauno realitāti" un tā aktualizēs stāstus par uzņēmējdarbību jauno tehnoloģiju jomā, atklājot nākotnes vīziju – iespējām paralēlā kibertelpā metaversā, kurā satiekas digitālā un reālā pasaule.

“Šobrīd pasaulē un par prieku arī Latvijā mēs redzam rodamies daudz jauna tipa uzņēmumus un jaunus uzņēmējdarbības principus. Līdz ar to arī izglītībai Latvijā ir jāiet laikam līdzi, jāpalīdz skolēniem un studentiem paplašināt redzesloku, domāt ārpus pierastā robežām. Tas, kas šodien šķiet tāla vīzija, rīt jau būs realitāte. Tāpēc par mūsdienīgu uzņēmējdarbību kā par mācību vielu ir jārunā, jārāda labie piemēri un jāiedvesmo jaunā paaudze radīt un darīt,“ saka “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Konferencē būs iespēja klausīties Latvijā un pasaulē atzītu uzņēmumu pārstāvju un vadītāju pieredzes stāstus un praktiskus padomus, kā uzsākt savu ceļu uzņēmējdarbībā, pārvarēt izaicinājumus un gūt panākumus. Ar saviem stāstiem iepazīstinās un iedvesmos “Beetroot Lab” mobilo spēļu studijas līdzdibinātājs Edgars Vecozoliņš, aktīvās atpūtas parku veidotājs “We Build Parks” līdzdibinātājs un vadītājs Jānis Jansons, pasaulē atzītu un pieprasītu audio iekārtu kalibrēšanas tehnoloģijas izstrādātāja - “Sonarworks” dibinātājs un vadītājs Helmuts Bēms, pirmā Latvijas uzņēmuma-vienradža “Printful” pārdošanas vadītājs Kaspars Ķirsis,  Tesla elektroauto kolietošanas platformas “OX Drive” līdzīpašniece un vadītāja Egija Gailuma un daudzi citi.

 

“Vienradžu jeb 1 miljarda vērtību sasniegušo jaunuzņēmumu dibinātāju vidējais vecums ir 34 gadi, bet kopējais pasaules miljardieru vidējais vecums - 51 gads. Tas ir apliecinājums, ka globālā līmeņa spēlētāji kļūst arvien jaunāki. Tādēļ konferencē “Uzdrīksties uzvarēt” vēlamies iedvesmot ikvienu jaunieti, kurš redz sevi uzņēmējdarbībā. Svarīgākais ir noticēt sev un meklēt atbalstu savu ideju īstenošanai,” uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

 

Konferences programmu bagātinās arī spilgti šovi ar Latvijas un ārvalstu mākslinieku uzstāšanos, kā piemēram Chris Cross (Christopher Woschitz) no Austrijas, Pasaules skatuves mākslas čempions, Amber Strings, stīgu instrumentu ansamblis, uzvarētāji pasaules talantu olimpiādē, grupa Citi Zēni u.c.

 

Plašāk mūsu mājaslapas sadaļā #UzdrīkstiesUzvarēt.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!