Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Jaunumi Raksts Projekta Nr. 8.3.2.2/16/I/001 aktivitātes Tukuma Raiņa ģimnāzijā martā un aprīlī

Lai veicinātu sportisku un  veselīgu dzīvesveidu, popularizētu kustības mākslas veidus un sporta aktivitātes, Tukuma Raiņa ģimnāzijā 29. martā notika konkurss “Kustība mūzikas ritmā”. Tajā piedalījās visi ģimnāzijas skolēni. Konkursa ietvaros norisinājās  modes deju studijas “DEMO” vadītās meistarklases, kurās studijas vadītāja  Liene Bēniņa un Hip hop un Breika treneris Zigmārs Lācis jauniešiem mācīja modernās dejas soļus. Pasākumā katras klases komandas demonstrēja pašu iestudētas dejas ar latviešu autoru mūziku. Jaunieši bija radoši un interesanti izveidojuši performances, kurās svarīga bija dejas atbilstība koptēlam un mūzikai, vizuālais tēls. Priekšnesumus vērtēja neatkarīga žūrija: deju studijas “DEMO” vadītāja  Liene Bēniņa, treneris Zigmārs Lācis, Tukuma mākslas skolas, tautas deju kolektīva “Luste” vadītāja Madara Augule un SIA “Cemex” pārstāve Aneta Rulle. Konkursa noslēgumā visus dalībniekus priecēja deju studijas “DEMO” priekšnesums. Pasākumu bija iespēja noskatīties gan tiešraidē, gan būs iespēja noskatīties arī vēlākajos gados, jo filmētais materiāls ir iemūžināts skolas video arhīvā. Visi dalībnieki, žūrija un pedagogi bija gandarīti par veselīgi un saturīgi pavadīto laiku.

 

 

Tukuma Raiņa ģimnāzija katru gadu pavasarī un arī šopavasar, 27.aprīlī,  rīko interesantu un aizraujošu argumentācijas prasmju konkursu “Domā ātri, domā lēnām!”. Konkursā piedalīties tika aicinātas 6.-7.klašu skolu komandas. Konkursu organizēja  un vadīja biedrības „Latvijas Debašu Asociācija” darbinieki.

Pasākumā tika rīkotas aktivitātes, kas vērstas uz kritiskās domāšanas, argumentācijas prasmes un publiskās runas spēju attīstīšanu  un pilnveidošanu. Jaunieši darbojās komandās, kuru sastāvā bija četri skolēni, katrs no savas skolas. Tādā veidā tika veicinātas sadarbības prasmes. Notika debates, kuru laikā skolēni varēja pilnveidot savas uzstāšanās prasmes, pārliecināties par argumentēšanas prasmju nozīmi.

 

 

 

Paldies visiem organizētājiem un dalībniekiem par radošumu un produktīvo sniegumu!

Our website is protected by DMC Firewall!